Advisory Pamphlet 29
CASAS hereby announces its publication of Advisory Pamphlet 29: Voluntary Aviation Safety Reporting System

Advisory Pamphlet 28
Advisory Pamphlet 28: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (Laser) Operations and Reporting Illumination of Aircraft

 
Home | Actueel

Actueel

6 oktober 2008

ICAO safety and security oversight audits

ICAO safety and security oversight audits

De Internationale Burgerluchtvaart Organisatie (ICAO) heeft gepland om in December 2009 een “safety oversight audit” in Suriname uit te voeren. In dit kader is de CASAS intern begonnen met de voorbereidingen naar die datum toe. Bij een dergelijke audit zal gekeken worden of Suriname  en zijn luchtvaart wet-en regelgeving in overeenstemming zijn met 16 van de 18 Annexen van de Organisatie of in hoeverre er verschillen zijn en de ICAO daarvan in kennis gesteld is.

Voor Annex 17 en Annex 9,  respectievelijk Aviation Security en Facilitation,wordt een afzonderlijke audit gehouden en wel in de periode juli-september 2009.

In verband de safety audit zal de CASAS op 13 oktober een kick off vergadering hebben met alle stakeholders om van gedachten te wisselen over de wijze waarop Suriname zich zal voorbereiden.Vorige maand is er een presentatie geweest voor de LVD, met name  de ATC,AIS en deMeteodienst.

De laatste audit die de ICAO in Suriname hield was een “ Follow-up” audit in het jaar 2003.

Een afgevaardigde van de ICAO Regional Office in Lima waar Suriname bijhoort, bezocht in december 2007 ons land. Tijdens het tweedaags bezoek zijn er gesprekken gevoerd met de CASAS en de LVD. Het uitgebrachte verslag van de funktionaris reflecteert een redelijk  positief beeld van hetgeen hij heeft kunnen waarnemen voor wat betreft de regelgeving en de aanwezige ICAO documentatie


Over CASAS | Diensten | Wet- & regelgeving | Actueel | FAQ | Contact ons | Disclaimer