Home | Diensten

Diensten

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste afdelingen:

Flight Operations (OPS)
De sectie flight operations is er ter garandering dat bepaalde operationele verantwoordelijkheden van de directeur CASAS m.b.t. de veiligheid van commercieel luchttransport op de juiste manier worden uitgevoerd. De wijze van functionering van de sectie flight operations is neergelegd in het CASAS flight operations handboek. Nauwe samenwerking is vereist tussen alle secties binnen de operationele afdelingen.
Airworthiness (AIR)
Behalve de controle op de luchtwaardigheid van luchtvaartuigen in gebruik bij surinaamse ondernemingen/personen, is deze afdeling mede belast met de certificering en het toezicht op instellingen en personen die op deze luchtvaartuigen onderhoud verrichten.
Personnel Licensing (PEL)
De afdeling brevettering is verantwoordelijk voor het verzorgen, co÷rdineren en administreren van examens aan kandidaten voor een burgerluchtvaart brevet afgegeven door CASAS.
Aviation Security
Onder deze afdeling valt alles verbandhoudende met de beveiliging van de burgerluchtvaart. Deze divisie is onderdeel van de Operations en heeft als doelstelling, het waarborgen, controleren en het verrichtingen van inspecties op de veiligheid en beveiliging systemen in en rondom de vliegvelden in Suriname zoals gesteld in de Wet Veiligheid en Beveiliging Burgerluchtvaart S.B.2002 No.24. en de beleidsplanning van CASAS.
Aerodromes (AGA)
Deze afdeling evalueert en brengt advies uit mbt het afgeven van een technische vergunning voor exploitatie van een aangewezen luchtvaartterrein en certificatie daarvan overeenkomstig de nationale en internationale voorschriften tw. de bepalingen in artikel 28,30 en 31 van de wet van 12 maart 2002 (SB. 2002) en annex 14 van de ICAO en CARS Part 12.
Airman Testing
Formulieren
Security Service Providers
Regulated Agents and Known Consignors


Over CASAS | Diensten | Wet- & regelgeving | Actueel | FAQ | Contact ons | Disclaimer